Politiken, 31.01.2004
Af Rasmus Birkerod


Den terapeutiske: Hjælp til selvhjælp

"Jeg går meget tæt på følelserne. Så vær forberedt på, at det kan gøre ondt", advarer Anni Koch-Knudsen
- tidligere bankassistent og i dag clairvoyant på fuld tid.

Håret sidder, brillerne er moderne, en lille hæl på skoene gør ryggen endnu mere rank. Anni Koch-Knudsen kunne ligne en forretningskvinde, men er det langtfra. Godt nok var hun bankassistent i 28 år, men i flere år spirede en fornemmelse i hende: hun så ting, andre mennesker ikke gjorde.

"Jeg havde for eksempel altid en meget klar fornem-melse af, om kunderne i banken kunne betale eller ikke. Men det var ikke noget, jeg lagde noget specielt i. Hjemme hos min mor og mormor har vi altid bare kaldt den slags for 'den sjette sans' uden at lægge videre i det", fortæller clairvoyante Anni Koch-Knudsen , der husker, at hun som barn altid lukkede vinduerne omhyggeligt og dobbelttjekkede, at dørene var låst, når hun skulle sove.

"Det er ren efterrationalisering at sige det. Men i dag er jeg overbevist om, at jeg dengang må have set afdøde og ånder og været bange for, hvad det var for noget", siger den 55-årige clairvoyant.
Først for ti år siden sagde hun sit job i banken op og besluttede sig for at blive clairvoyant og healer på fuld tid. I dag arbejder hun mandag til torsdag fra sit parcelhus i Frederikssund, hvor cirka 15 personer ugentligt kommer til hende for at få råd og vejledning om alt fra kærlighed og karriere til fysiske skavanker.
"Det er folk fra alle aldersklasser og samfundslag, der kommer. Folk, der er ude i kriser eller ønsker at komme videre i deres personlige udvikling, erhvervsfolk, som har brug for vejledning omkring deres virksomhed, og folk, der blot er nysgerrige på, om de gemmer på nogle uudnyttede ressourcer. Tre ud af ti er mænd", oplyser Anni Koch -Knudsen.

Online med kosmos
For Anni Koch -Knudsen er det afgørende, at folk bliver sendt ud ad døren med nogle konkrete redskaber til at komme videre i deres liv og får en dybere forståelse for, hvorfor de er havnet i den nuværende situation.
"God hjælp er hjælp til selvhjælp. Alt andet er overgreb", siger hun bestemt. Det er for eksempel yderst sjældent, at hun opfordrer nogen til at lade sig skille i et ægteskab.
"Jeg skal aldrig ud i at tage det frie valg fra folk. De har først og fremmest ansvar for at leve deres eget liv og tage de vigtige beslutninger selv", siger hun og tilføjer, at hun finder visse ting ligegyldigt eller decideret uetisk at tale om.
"Jeg synes ikke, det er interessant at sige til folk, at "i år 2006 sker dét og dét". Jeg svarer heller ikke på spørgs-mål som "hvem påkørte min bil?", eller "hvem stjal min cykel?". Det skal handle om, hvad man kan gøre lige nu og her for at komme ud af en følelsesmæssigt fastlåst situation, der hæmmer et optimalt godt liv«, siger Anni Koch-Knudsen , der selv mener, at hun arbejder mere clairvoyant terapeutisk end de fleste.

Hun siger, at hun har accepteret at være online på "det kosmiske internet", som hun kalder det, 24 timer i døgnet. Det betyder, at enkelte sætninger, som hun ved ikke er hendes egne, til hver en tid kan slippe over hendes læber. Eksempelvis hvis hendes bordherre ved en fest har brug for et budskab.

Hun har fuld tillid til, at de 'frekvenser', hun rammer er pålidelige informationskilder. "Vi kalder de her frekven-ser for 'guider', fordi vi ikke har bedre navn for disse informationskanaler. Jeg har mange guider, blandt andet dukker der ofte en egyptisk kvinde og en mand med et tibetansk udseende op". Men præcis hvilken kommuni-kationskanal hun har kontakt til i den konkrete 'sitting'
er ikke længere væsentlig eller interessant for hende.
"Jeg har bare altid haft en intuitiv tillid til, at det energi-felt jeg trækker på, er kærligt og rent. Det er ligesom at køre bil. Man behøver ikke læse instruktionsbogen hver gang«, siger Anni Koch-Knudsen med et smil.

En 'sitting' hos Anni Koch-Knudsen koster 700 kroner for en time.

 
 
Luk vindue ctrl + F4